Voľnými hrobovými miestami disponuje už iba areál nového cintorína

10.06.2010 Snina

Snina 10. júna (TASR) - Pochovávanie zosnulých na území mesta sa bude od začiatku júna tohto roka v prevažnej miere realizovať už iba v areáli nového cintorína, ktorý vybudovala miestna samospráva v lokalite s názvom Pod ...
Starý cintorín už nedisponuje voľnými kapacitami, asi 4000 pohrebných miest je už takmer úplne obsadených.
Do priestorov Domu nádeje na novovybudovanom pietnom mieste sa v týchto dňoch presťahovala aj prevádzka Pohrebných služieb mesta Snina. Pochovávanie zosnulých sa bude na ploche starého cintorína v lokalite Tabla realizovať už iba na základe platnej nájomnej zmluvy na hrobové miesto, alebo po uplynutí tlecej doby, informovala TASR Anna Brečková z Mestského úradu v Snine.
Nový cintorín sa začal budovať v roku 2007, pričom si prvá etapa jeho výstavby vyžiadala asi 1.062.000 eur. \"V počiatočnej fáze sa postavil Dom smútku, 820 hrobových miest a urnový háj so 71 miestami na uloženie urien zosnulých, \" priblížila Brečková. Dodala, že nový areál by sa mal v budúcnosti doplniť o ďalších takmer 3000 hrobových miest v rámci druhej etapy výstavby, ktorá by sa mala začať realizovať po vysporiadaní majetkovoprávnych vzťahov medzi vlastníkmi pozemkov a miestnou samosprávou. \"Projekt ďalších stavebných zásahov je zatiaľ len v štádiu príprav, v súčasnosti disponujeme dostatočným množstvom voľných miest na ploche nového cintorína, \" uzavrela Brečková.
Na ploche nového cintorína o rozlohe troch hektárov sa začalo s pochovávaním zosnulých po jeho posvätení zástupcami miestnych cirkví v novembri 2008.
 

Vyberte región